Телефон за контакти
ул. "Цар Самуил" № 12, СОФИЯ
office@traveland.bg
Избор на дестинация:
Африка Австралия и Океания Близкия изток Европа Южна Америка Карибски басейн Северна Америка Азия
Сус
Сус_Сус
 
 
Сус - перлата на Сахел

Обширна плажна ивица, мек климат, сияйните води на Средиземно море, гостоприемството на местните жители. Това са само няколко от нещата, на които можете да се насладите при престоя в Сус. Много от хората посетили тези земи се изумяват от красотата на лазурния бряг.
Разположен на 18 км. от град Монастир, където се намира летището, Сус е третият по-големина град в тази африканска държава. Заобиколен от екзотика и модернизъм курорта е предпочитано място за отдих и развлечения на множество европейци. Базата, с която разполага, се нарежда на едно от първите места в региона. В близост се намира Порт Ел Катауи - яхтено пристанище заобиколено от безброи заведения с изглед към морето. Тук са разположени луксозни хотели с голф игрища и огромни зелени градини. На почиващите се предлагат различни развлечения. В Сус се намира едно от най-големите казина в Тунис - Роял Казино, а най-известните дискотеки - Самара и Марокана ще Ви потопят в ритмите на горещите летни хитове.
Забележителностите на този старинен град, който се предполага, че съществува от времето на Картаген са събирани с времето. Финикийци, римляни, византийци и араби заселват този "чуден град" оставяйки огромно наследство от история и култура. Съхранявана през вековете в музеи и монументи тя предава своите послания за поколения напред. Тук се намират едни от най-прекрасните мозайки по света. Повечето от тях датират от III и IV в. - времето на Златната ера по тези земи. Запазени са уникални портрети като един от тях е "Триумфът на Нептун".
Най-посещаваните и интересни места са средновековната крепост Рибат и старинната "Медина". В тях са разположени много и малки пъстроцветни магазинчета, които предлагат на туристи и минувачи изделия от кожа, дърво, мед и желязо.

Етикети:

,
 
за страната
Допълнителни екскурзии
 
курорти и хотели
Порт ел Кантауи
RIU Bellevue park
El Kantaui Center
оферти