Телефон за контакти
ул. "Цар Самуил" № 12, СОФИЯ
office@traveland.bg
Избор на дестинация:
Африка Австралия и Океания Близкия изток Европа Южна Америка Карибски басейн Северна Америка Азия
о-в Крит/Ретимно
о-в Крит/Ретимно_о-в Крит/Ретимно
 
 
Ретимно (на гръцки: Ρέθυμνο) е третият по големина град на остров Крит и столица на префектурата Ретимно, с население от около 30 000 жители. Намира се в северозападната част на острова, на 59 км от Ханя и 98 км от Ираклион. На изток и на запад от Ретимно се простират дълги пясъчни плажове.
Въпреки че по време на минайската цивилизация градът е имал собствени монети и предимства на по-голямо населено място, започва да става популярен едва след превземането му от венецианците, които използват стратегическото му географско положение. Съществуват хипотези, че на върха на хълм Палеокастро в Ретимно някога се е издигало древното селище Ритимна, известно с храма на Аполон и светилището на Артемида. Днес на него можете да видите една от най-големите крепости на Крит, построена през 1573 г. - дворецът Фортеца. В сравнение с другите места на Крит, в Ретимно най-силно се усеща отминалото присъствие на венецианците и турците. Има запазен стар град с венецианско пристанище, с тесни улични и чешми с орнаменти. Друга известна археологическа зебележителност са и турските джамии, пет на брой.
Всяка пролет преди Великден атмосферата се оживява - това е времето, когато се провежда карнавал с парад на маските, посещаван от хора от цяла Гърция. Изпълняват се също кратки скечове и музика на живо.

BALI STAR 3*+ / ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ
SENTIDO PEARL BEACH 4* / ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ
EVA BAY HOTEL 4*+ / ALL INCLUSIVE
AQUILA PORTO RETHYMNO 5* / ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ


Етикети:

,
 
за страната
Допълнителни екскурзии
 
курорти и хотели
о-в Корфу
о-в Родос
Солун
оферти