Телефон за контакти
ул. Граф Игнатиев № 5, офис 202, СОФИЯ
office@traveland.bg
Избор на дестинация:
Африка Австралия и Океания Близкия изток Европа Южна Америка Карибски басейн Северна Америка Азия

Френска Полинезия

Френска_Полинезия-Бора_Бора-Моорея-Нова_Година
Френска Полинезия е автономно владение на Франция. Намира се в източната част на Тихия океан. Включва пет островни групи (общо 118 острова): Дружествени острови, Туамоту, Тубуай, Маркизки острови и Гамбие.
Почти 61 % от общото население на Френска Полинезия живее на остров Таити и в столицата Папеете (и районът около нея).
Официално наименование - Френска Полинезия, отвъдморски департамент на Франция
Население - 274 578 души (2006)
Столица - Папеете
Площ - 4 167 кв. км.
Език: Два официални езика - френски и таитянски, навсякъде обаче се говори и английски.
Религия: Протестанти - 54%, католици - 30%, изповядват се и множество местни езически религии.
Визови и митнически разпоредби: Входяща виза за българи ни се изисква. Независимо от това е необходима двойна транзитна виза за САЩ, поради междинно кацане на полета на летището в Лос Анжилис за презареждане и престой от около три часа. Изисква се валидност на задграничния паспорт минимум 6 месеца от датата на влизане, както да притежавате документ удостоверяващ хотелско настаняване и самолетен билет за обратно връщане. Също така трябва да сте в състояние да удостоверите добро финансово състояние. Безмитно можете да внесете 200 цигари, 50 пури или 200 гр. Табак, 1 литър спиртни напитки или 2 литра вино, 50 гр парфюм и 250 мл тоалетна вода.
Часови пояс: 11 часа назад спрямо Централното Европейско време през зимата, през лятото  -12 часа назад.
Климат: Тропически климат, средните годишни температури на въздуха около 30 градуса - на водата около 26 градуса, максимални слънчеви часове над 3000 през годината, висока влажност на въздуха през м. Ноември и м. Декември. Независимо, че официалният дъждовен период се определя за периода от м. Ноември до м. Април, валежи са възможни и през останалото време.
Валута: Официалната валута е Pacifique France- XFP; 1 Щатски долар се равнява на 88,9194 XFP; 1 Евро на  119,332 XFP /последни данни от м. Март 2007г/. Навсякъде можете да разплащате и в Евро, в пред вид, че страната потвърди въвеждането му като официална разплащателна валута през януари 2006г. Почти навсякъде се приемат кредитните карти Visa, Eurocard, Diners Club, Mastercard, American Express.

Френска Полинезия или още Таити е красива колекция от 118 вулканични острови и атоли разпръснати като диаманти из Южния Пасифик. Тези острови са омагьосвали, вдъхновявали и интригували посетителите си още от времето на своето появяване на картата на света. Да посетиш Френска Полинезия е специално изживяване. Магията на островната държава не се крие само в усмихнатите гостоприемни хора, не, тук има нещо много по-дълбоко и пленяващо - от топлината на въздуха, напоен с дъха на тропическите цветя, до романтичните залези, отбелязващи края на вълшебния Таитянски ден.
Ненапразно наричат Таити (Френска Полинезия) най-романтичното кътче на планетата. Няма по-красиво място да отпразнувате новата страница от живота си. Всяко от островчетата на Таити е като кътче от Рая, създадено с единствената цел да ви направи щастливи. Някои от островите са отправили взор към небето чрез вулканичните си върхове, издигащи се направо от океана в зеленото си великолепие, а други като че ли сам Бог е поставил спокойно да се носят грациозно над океанските вълни.
Във Френската Полинезия има места, които не се нуждаят от представяне. Тихият звук на морските бризове е в съзвучие с шепота на лагуната. Реалността далеч надхвърля фантазията. Тук съвременният човек преоткрива себе си, подобно на Робинзон Крузо.
Остров Таити (Tah-hee-tee) е най-големия остров и един от най-прекраснитев бисери в перлената огърлица на едноименната държава. Цялата площ на острова е 1045 квадратни километра, а населението му наброява 135 000 жители. Столичния град Папеете (Pah-pay-ay-tay) е разположен на северозападния бряг. Тук се намира и международното летище Faa'a. Остров Таити е с формата на обърната осмица. По-голямата му част е обърната на северозапад и носи наименованието Tahiti Nui (Noo-ee), а по-малката е на югоизток и се нарича Tahiti Iti (Ee-tee). Природата на Таити е комбинация от величествени планини, очарователни долини и внушителни водопади. Тук ще откриете мистериозни пещери и археологически феномени, пропити от легенди. Тази картина не е просто ослепителна, тя е явление!
Остров Моореа (Moh-oh-ray-ah) е описван от много хора като най-красивото място на Земята, с което няма как да не се съгласим! Една от най-пленяващите черти на малкия остров са величествените назъбени върхове, които му придават неповторим вид. Както и останалите острови на Френска Полинезия, Моорея е резултат от вулканичните изригвания по тези ширини преди стотици хиляди години. Геолозите твърдят, че северния склон на древен вулкан се е свлякъл в океана или е бил изхвърлен от вулканичното изригване, като така се е обзазувал островът с форма на сърце. Южния склон на древен вулкан формира днешните планински върхове на острова, като връх Ratui е в центъра на някогашен кратер. Уникалните геоложки форми образуват два залива - Opunohu Bay на запад от връх Ratui и Cool's Bay на изток. Каквато и природна сила да е оформила днешния облик на острова, го е направила радост за очите. Островът се вижда с просто око от остров Таити, който е само на 16 км. през Морето на Луната. Коралов риф обгръща острова и го прави една от най-примамливите дестинации за вашето сватбено пътешествие.
Остров Бора Бора от тези острови, които се срещат най-често в сънищата... Полинезийско бижу от блестящи корали, прозрачни океански води и гъсти зелени гори. Някога дом на Пол Гоген, вдъхновение за много други художници и писатели, островът продължава да носи своята легендарна красота, чар и непреодолим магнетизъм за желаещите да избягат от еднообразиета на делника. В центъра на величествената лагуна лежи Моту Тупуа - фрагмент от древен вулкан, който днес се е превърнал в уникално тропическо убежище със своите екзотични растения и уханни цветя, високи палми и бели пясъчни плажове. Бора Бора е различен свят, тропическа фантазия от живописни къщички със сламени покриви и зашеметяващ интериор, смесица от полинезийски уют и модерен комфорт.

Етикети:

Почивка_в_Турция

,

Анталия

,

Кушадасъ

,

почивки

,

на_море

,

оферти

,

промоции

,

Истанбул

,

Мармарис

,

Айвалък

,

Бодрум

,

хотел

,

екскурзия

,

пътуване

,

лято

,

отстъпки

,

чартер

,

чужбина

,

туризъм

,

автобус

,

самолет

,

полет

,

пакети

,

travel

,

hotel

,

hotels

,

holidays

,

Адакуле

,

почивка_на_море

,

На_море_в_Анталия

,

на_море_в_Турция

,

оферти_за_Турция

,

промоции_за_Турция

,

отстъпки_за_ранни_записвания

,

Всичко_Включено

,

Хотел_IC_Green_Palace

,

хотел_Ай_си_Грийн_Палас_5*

,

Elinotel_Apolamare

,

pocivka_v_Turtsia

,

Ефес

,

Памуккале

,

Босфора

,

Демре_Мира

,

Света_София

,

почивки_в_чужбина_Гърция

,

Италия

,

Тунис

,

Египет

,

Тайланд

,

Дубай

,

Малта

,

Словения

,

Хърватия

,

Мавриций

,

Сейшелски_острови

,

остров_Бали

,

Йордания

,

Малдизски_острови

,

френска_полинезия

,

Сен_Мартен

,

кемер_турция

,

турция_кемер

,

анталия_кемер_карта

,

почивка_кемер

,

карта_кемер

,

анталия+кемер

,

почивка_в_турция

,

анталия_кемер_хотели

,

почивка_в_турция_кемер

,

почивки_в_кемер_анталия

,

кемер_турция_карта

,

nova_godina_v_turtsia

,

nova_godina_v_Turkey

,

Turkey_New_Year

,

Халкидики_Атон

,

Корфу

,

Санторини

,

Закинтос

,

Кос

,

Миконос

,

Парос

,

Евия

,

Скятос

,

Скопелос

,

Наксос

,

Крит

,

Родос

,

Митилини

,

Хиос

,

Лефкада

,

Самос

,

Кефалоня

,

Амуляни

,

оферти_Гърция

,

промоции_Гърция

,

пътуване

,

отстъпки_Гърция

,

самолет

,

чужбина

,

туризъм

,

автобус

,

чартер

,

полет

,

пакети_Гърция

,

travel_Greece

,

Greece_hotels_travel

,

hotel_gartsia

,

travel_holidays_Greece

,

почивка_на_море_в_Гърция

,

оферти_за_Гърция_и_островите

,

промоции_за_Гърция

,

отстъпки_за_ранни_записвания_в_Гърция

,

Всичко_Включено_в_Гърция

,

Касандра_Палас_4*_Алл_Инклузив

,

Амон_Зевс_4*

,

Гърция-На-СПА

,

Гърция-Майски-празници

,

Гърция-Септемврийски-празници

,

новогодишна_вечер

,

празник

,

навечерие

,

моменти

,

красиво

,

елеганто

,

алкохол

,

храна

,

време

,

оферта

,

предложение

,

закуска

,

вечеря

,

хижа

,

снежинка

,

ски

,

кула

,

карта

,

земя

,

зелено

,

бяло

,

екскурзия

,

почивка

,

платено

,

ниска_цена

,

малко

,

жена

,

деца

,

планина

,

резервация

,

настаняване

,

алл_инклузив

,

пари

,

най_изгодно

,

утро

,

Нова_Година

,
за страната
курорти и хотели
оферти