Телефон за контакти
ул. Граф Игнатиев № 5, офис 202, СОФИЯ
office@traveland.bg
Избор на дестинация:
Африка Австралия и Океания Близкия изток Европа Южна Америка Карибски басейн Северна Америка Азия

Франция

Нова_Година-Франция-Париж-Екскурзия
Париж не е само град, той е един цял свят. Градът , който всеки мечтае да посети и да се запазнае с неговите забележителности. Френската столица е неотразима.Посетете града на влюбените и се насладете на невероятната атмосфера.

Историческото ядро на Париж е малкият остров на Сена Сите, до голяма степен зает от институции (Съдебната палата, катедралата Света Богородица и Префектурата). Той е свързан с по-малкия остров Ile Saint-Louis, застроен през 17 и 18 век.
Париж е бил под владичеството на Галските племена до пристигането на римляните на Цезар през 52 пр.н.е.. Завоевателите гледали на предшествениците си като на Parisii, но нарекли новия си град Лутеция, което означавало „блатиста местност“ или "място, заобиколено с вода", което много по-късно историците тълкуват като "остров".
След около петдесет години градът се разпрострял върху левия бряг на Сена, сега известен като Латински квартал, и получил новото си име: „Париж“. Но на остров Сите и досега не са отрити остатъци на галите, а на римляните. Такива (на галите) са открити в предградието Nanterre и затова напоследък някои археолози смятат, че центърът на Париж и самият град е основан по-късно и в действителност от римляните.
Римското владичество е прекратено през 508, когато Кловис прави от града столица на франкската династия Меровинги. Нашествията на викингите през 800-те принуждават парижани да построят укрепление на Ил дьо ла Сите. На 28 март 845 г. Париж е опустошен от викингско нападение, вероятно под водачеството на Рагнар Лодброк, който прибира огромен откуп, за да си тръгне. Слабостта на Каролингите — френска кралска династия, довежда до постепенния възход на парижките графове; Одо, Граф на Париж е избран от феодалните владетели за крал на Франция. Но Шарл III също претендира за трона. Накрая, през 987 г. Хюг Капе, граф на Париж, е избран за крал на Франция от големите феодални владетели след смъртта на последния Каролинг.
През 11-ти век градът се разпростира към десния бряг. През 12-ти и 13-ти век тук се включва царуването на Филип II Август (1180–1223), градът значително нараства. Главните пътни артерии са павирани, построен е първият Лувър като крепостно укрепление, няколко църкви, а катедралата Нотр-Дам е проектирана и започната. Няколко училища на левия бряг са слети в едно — Сорбоната, където едни от първите преподаватели са Албертус Магнус и Тома Аквински. През Средните векове Париж просперира като търговски и интелектуален център, временно прекъснат само от Черната смърт — чумната епидемия, избухнала през 14 век. При царуването на крал Луи XIV — „Кралят-слънце“, от 1643 до 1715, кралската резиденция е преместена от Париж в близкия Версай. Френската революция започва с щурмуването на Бастилията на 14 юли 1789 г. Много от сблъсъците през следващите няколко години са между Париж и околните селски райони. През 1870 г. Френско-пруската война завършва с обсада на Париж и на Парижката комуна, които се предават през 1871 г. след тежка зима на глад и кръвопролития. Айфеловата кула, най-добре познатата забележителност на Париж, е построена през 1889 г. в период на просперитет, известен като Ла бел епок (Хубавото време).
В края на август 1944 г. след битката при Нормандия, германският генерал Дитрих фон Холтиц се предава след сблъсъци с Втора френска бронирана дивизия, командвана от Филип дьо Хотклок и подкрепена от Съюзниците. Град Париж представлява департамент на Франция (Париж, 75), част от региона Ил-дьо-Франс. Париж е разделен на двадесет номерирани района, арондисмани. Тези райони са номерирани спираловидно, като първият е в центъра на града. В границите на Париж се намират и две гори: Болонският лес на запад и Гората на Венсен на изток. До преди 1964 г., департамент 75 е бил „Сена“, и е съдържал града и заобикалящите го предградия. Промяната в границите довежда до създаването на 3 нови департамента, образуващи пръстен около Париж, често наричан la petite couronne (малката корона): Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis и Val-de-Marne.

Полезна информация

За ваше улеснение, сме направили селекция на най-посещаваните музеи в градовете, включени в нашия каталог.Тези цени, както и работното време на музеите са валидни към 20 януари 2009 г.Те са информативни и фирмата не се обвързва с тяхната абсолютна точност.

ПАРИЖ:

Музея Лувър - 9 EUR, след 18.00 ч: - 6 EUR , безплатен всяка I-ва неделя на месеца и за младежи под 18 г., затворен във вторник, удължено работно време - сряда и петък - до 21.45ч.;
Айфелова кула
до трето ниво - 12 EUR, деца до 11 г. -  7,80 EUR, работи всеки ден от 09.30ч. до 23.00ч., а от 16.06. до 02.09. - 09.00ч. до 00.45ч.;
Музея Орсе
- 7,50 EUR (за младежи под 25 г. - 5,50 EUR, безплатен за младежи под 18 г.), затворен в понеделник (в четвъртък работи с удължено работно време до 21.45ч.);
Музея Гревен - музей на восъчни фигури
- 19.50 EUR, деца до 14г. - 11,50 EUR, работи всеки ден от 10.00ч. до 18.30ч.;
Музея Роден
- 7 EUR (за младежи под 25 г. - 4 EUR, за младежи под 18 г. - безплатен), затворен в понеделник;
Музея Пикасо
- 9,50 EUR (за младежи под 25 г.- 6 EUR, за младежи под 18 г.- безплатен), затворен във вторник;
Пантеона
- 7 EUR, за младежи под 25 г. - 4 EUR;
Светия Параклис
- 6,10 EUR, за младежи под 25 г. - 4,10 EUR, комбиниран билет
Светия Параклис + Консиержери
- 8 EUR;
Кулите на Нотр-Дам
- 7,50 EUR,
Разходка с корабче по Сена
- 10 EUR индивидуална цена, 7 EUR групова цена;
Версай
- дворец 13,50 EUR с аудиогид на 8 езика (безплатен e за младежи под 18 г.), затворен в понеделник; градини: от 1 ноември до 31 март - безплатни, от 1 април до 30 октомври - платени само събота, неделя и някои празнични дни - 7 EUR възрастни, деца 10-18 г. - 5,50 EUR, деца под 10 г. - безплатно;
Двореца Фонтенбло
- големите апартаменти 6 EUR, (за деца 13-18г. - 5 EUR, безплатен e за деца под 13 г.), затворен във вторник,
Дисниленд
- около 50 EUR възрастни, 40 EUR деца под 11 г.

КАРТА ЗА МУЗЕИТЕ В ПАРИЖ - купува се от касите на музеите, книжарниците FNAC, някои магазини - 30 EUR за два последователни дни, 45 EUR за четири последователни дни - включва почти всички парижки музеи (без Айфеловата кула, Версай и музея на восъчните фигури Гревен), например Лувъра, музея Орсе, музея Пикасо, музея Роден, Инвалидите - гроба на Наполеон и военноисторическия музей, Пантеона, Светия Параклис, Консиержери, кулите на Нотр-Дам, качване на Триумфалната арка, Музея на Марината, Музея на модата и текстила и др. Картата е особено полезна когато има опашки (с нея минавате без да чакате) - опашки стават обикновено в Лувъра и музея Орсе.

МОН СЕН-МИШЕЛ, ЗАМЪЦИТЕ ШЕНОНСО, ШЕВЕРНИ, ШАМБОР, ГРАДИНИТЕ НА ВИЛАНДРИ - приблизителна групова цена за вход във всяка от изброените забележителности - по 7 EUR.

НИЦА:

Музея Матис - безплатен  (затворен във вторник)
Музея Шагал
- 6,70  EUR възрастни,  5,20 EUR младежи под 25 г.,  безплатен за младежи под 18 г. (затворен във вторник)
Музея Масена - безплатен  (затворен във вторник)
Руската църква
- 3 EUR

МОНАКО:

Океанографския музей - 12,50 EUR, за младежи до 18 г. - 6 EUR (отворен всеки ден),
Двореца Грималди
- 7 EUR, за младежи до 18 г. - 3,50 EUR (отворен всеки ден).

 

Етикети:

Нова_Година_в_Париж

,

Сена

,

Галите

,

почивки

,

на_море

,

Сен_Тропе

,

Марсилия

,

оферти

,

промоции

,

Истанбул

,

Мармарис

,

Айвалък

,

Бодрум

,

хотел

,

екскурзия

,

пътуване

,

лято

,

отстъпки

,

чартер

,

чужбина

,

туризъм

,

автобус

,

самолет

,

полет

,

пакети

,

travel

,

hotel

,

hotels

,

holidays

,

Адакуле

,

почивка_на_море

,

На_море_в_Анталия

,

на_море_в_Турция

,

оферти_за_Турция

,

промоции_за_Турция

,

отстъпки_за_ранни_записвания

,

Всичко_Включено

,

Хотел_IC_Green_Palace

,

хотел_Ай_си_Грийн_Палас_5*

,

Elinotel_Apolamare

,

pocivka_v_Turtsia

,

Ефес

,

Памуккале

,

Босфора

,

Демре_Мира

,

Света_София

,

почивки_в_чужбина_Гърция

,

Италия

,

Тунис

,

Египет

,

Тайланд

,

Дубай

,

Малта

,

Словения

,

Хърватия

,

Мавриций

,

Сейшелски_острови

,

остров_Бали

,

Йордания

,

Малдизски_острови

,

френска_полинезия

,

Сен_Мартен

,

кемер_турция

,

турция_кемер

,

анталия_кемер_карта

,

почивка_кемер

,

карта_кемер

,

анталия+кемер

,

почивка_в_турция

,

анталия_кемер_хотели

,

почивка_в_турция_кемер

,

почивки_в_кемер_анталия

,

кемер_турция_карта

,

Нова-Година-в-Турция

,

nova-godina-v-turtsia

,

nova_godina_v_turtsia

,

nova_godina_v_Turkey

,

Turkey_New_Year

,

Халкидики_Атон

,

Корфу

,

Санторини

,

Закинтос

,

Кос

,

Миконос

,

Парос

,

Евия

,

Скятос

,

Скопелос

,

Наксос

,

Крит

,

Родос

,

Митилини

,

Хиос

,

Лефкада

,

Самос

,

Кефалоня

,

Амуляни

,

оферти_Гърция

,

промоции_Гърция

,

пътуване

,

отстъпки_Гърция

,

самолет

,

чужбина

,

туризъм

,

автобус

,

чартер

,

полет

,

пакети_Гърция

,

travel_Greece

,

Greece_hotels_travel

,

hotel_gartsia

,

travel_holidays_Greece

,

почивка_на_море_в_Гърция

,

оферти_за_Гърция_и_островите

,

промоции_за_Гърция

,

отстъпки_за_ранни_записвания_в_Гърция

,

Всичко_Включено_в_Гърция

,

Касандра_Палас_4*_Алл_Инклузив

,

Амон_Зевс_4*

,

Гърция-На-СПА

,

Гърция-Майски-празници

,

Гърция-Септемврийски-празници

,

Гърция-Коледа-2015

,

Koleda-2015

,

Гърция-Нова-година-2016

,
за страната
курорти и хотели
Ница
оферти