Телефон за контакти
ул. Граф Игнатиев № 5, офис 202, СОФИЯ
office@traveland.bg
Избор на дестинация:
Африка Австралия и Океания Близкия изток Европа Южна Америка Карибски басейн Северна Америка Азия

Обединени Арабски Емирства

Почивка-Екскурзия-Дубай-на_море
Държавно устройство: федерално правителство
Официален език: арабски
Часово време: GMT+4
Парична единица: емиратски дирхам (AED)
Столица: Абу Даби
Територия: 83 600 кв. км
Население: 2 110 000 жители
Генерално консулство на Р България в Дубай:
Jumeira Road, Villa No 18, Dubai, U.A.E, P.O. Box 72535
Tel.: (00 971 4) 3442419 /консулска служба/
Fax : (00 971 4) 3442341
Е-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Полезна информация:
Страната е разположена в източните части на Арабския полуостров на крайбрежието на Персийския и Оманския залив. Състои се от 7 самостоятелни емирства (княжества) - Абу Даби (67 хил. кв. км), Дубай (4 хил. кв. км), Шарджа, Рас ел Хайма, Аджман, Ел Фуджейра, Ум ел Кайвайн. Граничи с Катар, Саудитска Арабия, Оман и има брегова линия 840 км. В релефа преобладават равнините, само източните части са планински с най-висока точка 1 934 м. Значителна част от територията е заета от пясъчни пустини. Климат - сух, преходен от тропичен към субтропичен. Средните месечни температури са от 20 до 35 градуса Сº (максимални до 50 градуса Сº). Постоянни реки - няма.
Парична единица:
Паричната единица в ОАЕ е емиратски дирхам (Dh) = 100 филса. Банкнотите са от 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 и 1000 дирхама. Монетите са от по 50, 25, 10 и 5 филса. Дирхамът е обвързан с долара. Най-добри нива за обмяна ще намерите в частните обменни бюра в цялата страна. Особено изгодни са курсовете в обменните бюра в най-големите търговски центрове. В хотелите също можете да обменяте пари, но имйте предвид, че там курса е по-неизгоден. Повечето кредитни карти са приети за разплащане и в при наемане на кола, в търговските центрове, хотелии ресторанти. (Visa, Mastercard, American Express, Diners Club) Все пак хубаво е да разполагате с пари в брой когато пазарувате в малки занаятчийски магазинчета и по пазарите.
Телефони:
Телефонната мрежа, оперирана от националната телекомуникационна компания ETISALAT и от наскоро откритата Du е отлична - местните разговори са безплатни и се предоставя възможност за набиране в над 150 държави. Кода за набиране на ОАЕ е 00 971. Международните разговори са на по-ниски цени между 9. 00 сутринта и 19.00 вечерта, както и всеки петък и по време на национални празници. На последната корица на всеки телефонен указател има добре описан ценоразпис. Уличните телефони могат да се използват както с карта, така и с монети и са широко разпространени. Карта можете да закупите за около 30 - 45 дирхама в пощенските офиси, супермаркети и аптеки. Ако решите да ползвате мобилен телефон - можете да си закупите временна СИМ карта и така разговорите ви с дома да са по-изгодни.
Транспорт:
Инфраструктурата в ОАЕ е много добре развита. Такситата са навсякъде и са на отлични цени. Разбира се можете да наемете кола по време на престоя си в ОАЕ. Повечето от компаниите за рент-а-кар имат представителства на всяко летище и в повечето хотел. Цените варират, така че можете да направите проучване и да изберете най-изгодните за вас.
Визов режим:
За да влязат на територията на ОАЕ, българските граждани се нуждаят от виза, за осигуряването на която се съблюдават следните условия: Паспорт с валидност минимум 6 месеца към момента на подаване на документите за виза. Ако паспортът съдържа валидна или изтекла виза за Израел или входни и изходни печати от ГКПП на Израел може да бъде отказано влизане или преминаване през страната.
Визите се издават чрез гаранцията на поръчител - местно юридическо или физическо лице, имащо право да подава документи с искане за издаване на виза. Поръчителят се нуждае от фотокопие или сканирано копие на страницата с данните в паспорта (снимката на лицето и валидност на паспорта).
Разрешението за издаване на виза обикновено се изпраща по факс или сканирано копие, като самата виза се получава при пристигане на граничните пунктове от специално бюро, разположено преди паспортния контрол. Преди да допуснат пътник на борда на самолета, авиокомпаниите изискват фотокопие от разрешението за виза. Туристите получават своите визи чрез поръчителството на туристическата компания, която организира пътуването или хотела, в който ще бъдат настанени.
Транзитна виза (осигурява се от авиокомпанията превозвач) се издава в случай, че се напуска летището и се преминава паспортен контрол, при условие, че има билет за следваща дестинация, която е различна от мястото, от което се пристига. При пресрочване срока на престой се налага и глоба от 100.00 дирхама за всеки ден след разрешения срок. В редица случаи се отказва влизането в ОАЕ на лица от женски пол на възраст под 30 години, ако не са придружавани от роднина със същата фамилия.

Етикети:

Нова_Година_в_Дубай

,

Почивка_в_Дубай

,

Екскурзия_в_Дубай

,

пътувай_в_Дубай

,

оферти

,

екскурзии

,

хотел

,

хотели

,

екзотика

,

лято

,

чужбина

,

туризъм

,

почивки

,

на_море

,

Нова_Година

,

палми

,

уникален

,

travel

,

holiday

,

exotic

,

hotel

,

hotels

,

бурж_ал_араб

,

бурж_дубай

,

Dubai

,

U.A.E

,

Шарджа

,

Рас_ел_Хайма

,

Аджман

,

Ел_Фуджейра

,

Ум_ел_Кайвайн

,

Абу_Даби

,

Арабския_полуостров

,

Халкидики_Атон

,

Корфу

,

Санторини

,

Закинтос

,

Кос

,

Миконос

,

Парос

,

Евия

,

Скятос

,

Скопелос

,

Наксос

,

Крит

,

Родос

,

Митилини

,

Хиос

,

Лефкада

,

Самос

,

Кефалоня

,

Амуляни

,

оферти_Гърция

,

промоции_Гърция

,

пътуване

,

отстъпки_Гърция

,

самолет

,

чужбина

,

туризъм

,

автобус

,

чартер

,

полет

,

пакети_Гърция

,

Нова-година-в-Дубай

,

دبيّ

,
за страната
курорти и хотели
оферти